Skip to content

EIDSVOLL 1814

eidsvoll1814EIDSVOLL 1814

Slik ble Norges grunnlov til. Her kan man følge forhandlingene fra første til siste dag. Boken kaster også lys over mennene, miljøet og tankene som avfødte dette betydningsfulle dokumentet.

Slik ble Norges grunnlov til. Her kan man følge forhandlingene fra første til siste dag. Boken kaster også lys over mennene, miljøet og tankene som avfødte dette betydningsfulle dokumentet. Riksforsamlingens forhandlingsprotokoller, med alle debattinnleggene og forslagene som førte frem til grunnlovens paragrafer, utgjør hovedstammen i boken. Bildet utdypes underveis av utdrag fra dagbøkene og brevene til noen av deltakerne. De skriveføre Eidsvoll-mennene etterlot seg til sammen 14 dagbøker og 5 brevsamlinger fra disse dramatiske vårdagene i 1814.

Boken kom ut første gang i 1989 og teksten i denne boken avviker lite fra førsteutgaven, kildene er de samme. Den store forbedringen ligger i de nye illustrasjonene som er integrert i teksten på en helt annen måte. Mange illustrasjoner viser dokumenter som aldri har vært avbildet offentlig tidligere. Bilder av private eiendeler etter mennene lar oss komme nær på en ny måte, og en rekke samtidige illustrasjoner gir innblikk i det norske samfunnet på eidsvollmennenes tid.

 

 

ISBN: 9788282650731
Utgivelsesår: 2013
Status: I salg
Sideantall: 408
Innbinding: ib

Legg igjen en kommentar