Skip to content

Veien mot 1814

Veien mot 1814
Veien mot 1814 av Dan Petter Nergaard (Red)

Perioden 1708 til 1814 var en urolig tid i Europa. For Norges del begynner epoken med den svenske krigerkongen Karl 12s angrep på Norge og ender med dramatiske kamper i Østfold og Akershus i 1814. Til sjøs udødliggjøres Tordenskiold, og dramatiske slag utspiller seg fra Lyngør til Tromsø. Profilerte militærhistoriske skribenter som Karl Jacob Skarstein, Frode Lingjerdet, Max Hermansen, Henrik Angell, Hans Petter Oset, Tore Dyrhaug og Kristian Sckanke har skrevet tekstene i Veien mot 1814 . Heftet er rikt illustret med tegninger og kart av bl.a. Andreas Bloch, Anders Kvåle Rue, Andreas Hauge og Alf Lönnerbecks. Et «must» for alle interesserte i militærhistorie.

De kommende heftene i serien vil ta for seg blant annet D-dagen og første verdenskrig. Forlaget Vega planlegger 6 utgivelser i 2014.

Legg igjen en kommentar